Over Lightspeed Restaurant

Lightspeed Restaurant; het alles-in-één kassasysteem voor elk type horecazaak. Gemaakt voor restaurants, quick service, bars, cafés en zelfs hotelrestaurants.

  • Het kassasysteem dat je ondersteunt bij al je activiteiten. Het maakt niet uit hoe druk de dag is, je kassasysteem helpt je alles onder controle te houden en helpt je personeel efficiënt te werken. 
  • Snellere turnaround dankzij het mobiele cloud-gebaseerde kassasysteem.
  • Veilige betalingen. Snellere afhandeling.  Met Lightspeed Restaurant breng je een mooie ervaring tot een goed einde. Via een geïntegreerde betaalterminal kun je efficiënt en nauwkeurig afrekenen.
  • Een kassasysteem dat meegroeit met je bedrijf. Een nieuwe locatie openen? Voeg het snel toe in je kassasysteem en je bent meteen klaar om te starten.
  • Krijg onbeperkte toegang tot al je gegevens en rapporten via de iPad, mobiele telefoon of desktop.
  • Geen internet? Geen probleem. Bij internetuitval is het gewoon business as usual voor een soepele shift van begin tot einde.

Werk met Lightspeed Restaurant? Dan koppel je deze uiteraard aan je iMUIS Online boekhouding!  Want de koppeling zorgt ervoor dat al deze transacties automatisch in je boekhouding worden bijgewerkt.  Zo hoef je nooit meer handmatig je boekhouding bij te werken. Via enkele eenvoudige stappen is de koppeling gelegd. Je kunt ervoor kiezen om ieder uur automatisch alle verkooptransacties in je boekhoudpakket bij te werken of je sluit aan het einde van de dag je kassa af en dan wordt de dagomzet in iMUIS Online geboekt.

Je kunt de verkopen uit de Lightspeed Restaurant kassa kassa op twee manieren doorzetten naar iMUIS Online.

1. Individueel, dat wil zeggen dat iedere bon uit de kassa apart wordt doorgezet.
2. Op basis van dagomzet; dat wil zeg dat alle afgeronde bonnen van één dag worden verzameld en als één boeking worden doorgezet naar MUIS.

Optie 1: Individueel doorzetten van bonnen
Deze optie gebruik je als je weinig bonnen hebt of als je gebruik maakt van een voorraad-synchronisatie tussen de Lightspeed Restaurant kassa en iMUIS Online. De bonnen worden doorgezet als bestellingen of financiële mutaties.

Optie 2: Doorzetten van de dagomzet
Bij de dagomzet worden in de vroege ochtend alle bonnen die de voorgaande dag zijn afgerond verzameld. De totale omzet van de voorgaande dag wordt in één boeking doorgezet naar een journaal-transactie in iMUIS Online. In de regels van de journaal-transactie staan:

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de uitgebreide handleiding op de website van webwinkelfacturen.nl.  

In iMUIS Online dien je minimaal te beschikken over de module:

Indien je bestellingen als verkooporder wenst bij te werken dan is module iMUIS Online Verkoop benodigd.

Het activeren van de koppeling

De koppeling is ontwikkeld door Webwinkelfacturen.nl. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Webwinkelfacturen.nl  Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met Lightspeed eCOM.
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Lightspeed Restaurant en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Activeer deze app.
Stap 5. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Lightspeed Restaurant in (zie handleiding).
Stap 7. De koppeling is geactiveerd.