Over Lightspeed eCOM

Je webshop in Lightspeed staat live en de eerste bestellingen komen binnen. Enkele bestellingen kan je wellicht nog handmatig vastleggen in je boekhoudpakket, maar dit neemt al snel veel tijd in beslag. Graag bieden wij in samenwerking met onze partner Webwinkelfacturen.nl de oplossing om dit proces te automatiseren. Tijdens de activatie van de koppeling heb je twee keuzes om bestellingen automatisch bij te werken in je iMUIS Online administratie.

De koppeling zorgt dat voor bestellingen uit Lightspeed eCOM automatisch als een bestelling of een verkooptransactie gegenereerd wordt in iMUIS Online. Omdat de bestellingen direct in het boekhoudsysteem van de webwinkelier komen bespaart de webwinkelier tijd op de financiële administratie. 

De koppeling activeer je vanuit de Lightspeed appstore. Tijdens het installatie-proces wordt er een koppeling gelegd tussen de webwinkel en iMUIS Online. Tijdens het installatieproces kun je een keuze maken om bestellingen als journaalsposten (boekingen) of als verkooporder te verwerken.

Keuze 1. Bestelling als journaalpost verwerken
Zodra de bestelling via je Lightspeed webshop is betaald wordt er automatisch een verkoopjournaalpost aangemaakt in je iMUIS Online administratie. Klantinformatie, kortingen en btw-codes (ook ICP) worden automatisch meegenomen. Niet betaalde facturen dan ook niet terecht in je boekhouding. Omdat de daadwerkelijke factuur niet is aangemaakt in iMUIS Online is het niet mogelijk om vanuit iMUIS Online de factuur te crediteren. Je zal een creditering handmatig moeten boeken in je iMUIS Online administratie.

Keuze 2: Bestelling als verkooporder verwerken
Plaatst een klant een bestelling dan wordt deze bestelling automatisch aangemaakt in het verkooporder programma van iMUIS Online (module Verkoop).

  • Boekt bij het doorzetten van een bestelling altijd de prijs zoals verkocht in het verkoopsysteem (dus ongeacht de prijs die in iMUIS Online staat).
  • Synchroniseert niet de prijzen van Lightspeed naar iMUIS Online, maar zet bij het aanmaken van nieuwe artikelen de meest recente Lightspeed prijs door.
  • Doordat bestellingen op factuurniveau worden gekoppeld worden ook creditfacturen in de koppeling meegenomen.

Extra voordelen koppeling

  • Leveringen aan de EU met 0% BTW worden in iMUIS Online als ICP geboekt.
  • Bestellingen voor dezelfde klant worden in iMUIS Online onder hetzelfde klantnummer geboekt.
  • Kortingen worden netjes meegenomen en verwerkt.
  • Het is mogelijk om facturen met terugwerkende kracht door te zetten naar Muis.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de uitgebreide handleiding op de website van webwinkelfacturen.nl.  

In iMUIS Online dien je minimaal te beschikken over de module:

Indien je bestellingen vanuit je webshop als verkooporder wenst bij te werken dan is module iMUIS Online Verkoop benodigd.

Het activeren van de koppeling

De koppeling is ontwikkeld door Webwinkelfacturen.nl. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Webwinkelfacturen.nl  Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met Lightspeed eCOM.
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Lightspeed eCOM en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Activeer deze app.
Stap 5. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Lightspeed eCOM in (zie handleiding).
Stap 7. De koppeling is geactiveerd.