Over Magento 2

Het runnen van een webshop is niet eenvoudig. Denk aan het verzenden van de producten en het inzetten van marketing om je webshop onder de aandacht te brengen. Maar er komt ook heel wat administratie bij kijken. Hoe handig zou het zijn als je je Magento webshop kunt koppelen aan je boekhouding? Onze partner Combidesk biedt je de mogelijkheid om automatisch een koppeling te maken tussen je Magento2 webshop en iMUIS Online.

Met de koppeling tussen iMUIS Online en Magento2, worden gegevens automatisch gesynchroniseerd. Alle mutaties in je webshop worden onmiddellijk verwerkt in je boekhouding, zoals artikelen, debiteuren, actuele voorraad en verkooporders. Bestellingen die in de webshop worden gedaan, worden binnen iMUIS Online gefactureerd. Deze hoef je dus niet meer handmatig in iMUIS Online in te geven. Naast de gegevens van de order, worden ook de klantgegevens direct overgenomen. In iMUIS Online geef je per product aan of deze gesynchroniseerd moet worden met de webshop. Dat scheelt enorm veel tijd!

Voordelen

 • Actuele gegevens in zowel iMUIS Online als in Magento 2
 • Tijdbesparend
 • Minder handwerk dus minder foutgevoeligheid
 • Online service & support
 • Volledig cloudbased

Hoe werkt de koppeling?

Je kunt je Magento webwinkel koppelen aan één iMUIS Online administratie. Bij de start van de koppeling kun je een keuze maken om automatisch verkooporders aan te maken of dat je alleen de omzet wilt boeken als verkoopjournaalpost.

Keuze 1. Bestelling als journaalpost verwerken
Zodra de bestelling via je Magento webshop is geplaatst wordt er automatisch een debiteur (klant) aangemaakt en een verkoopjournaalpost geboekt in je iMUIS Online administratie. Het is puur een financiële vastlegging in je administratie.

Keuze 2: Bestelling als verkooporder verwerken
Plaatst een klant een bestelling dan wordt deze bestelling automatisch aangemaakt in het verkooporder programma van iMUIS Online (module Verkoop).

Betalingsconditie
Voor het verwerken van verkooporders vanuit Magento dienen voor de in Magento aanwezige betaalmethodes betalingscondities in iMUIS Online te worden aangemaakt. De Magento ID van deze betaalmethodes dienen als zoeksleutel van de betalingsconditie in iMUIS Online. Heeft een klant gebruik gemaakt van de betalingsconditie iDEAL? Dan zal in iMUIS Online in de tabel Betalingsconditie  de “Betalingscode” contant worden gebruikt.

 [Login in iMUIS Online] ➔ [Menu Verkoop] ➔ [Tabellen / Stamgegevens] ➔ [Betalingsconditie]

Ordersoort
Om je webshopbestellingen te verwerken als verkooporder in iMUIS Online dien je een specifieke ordersoort in iMUIS Online voor Magento webbestellingen aan te maken. Dit doe je via:

[Login in iMUIS Online] ➔ [Menu Verkoop] ➔ [Tabellen / Stamgegevens] ➔ [Ordersoort]

In een ordersoort worden voorkeursinstellingen aangeven, die voorgesteld worden bij het (automatisch) invoeren van orders. Je kunt hierbij denken aan de verzendwijze, de betalingsconditie en de leveringsconditie. Door een voorkeursbetalingsconditie te koppelen weet de klant op welke wijze de factuur voldaan moet worden (bijvoorbeeld: op rekening, per automatische incasso, iDEAL, creditcard).

Voorbeeld bestellingen direct afgerekend en betaald
Zijn de bestellingen in je webshop direct afgerekend en betaald? Dan kun je een betalingsconditie aanmaken met de betalingscode “Contant”. Bij het factureren van een order in iMUIS Online, waarbij de debiteur/order geen eigen betalingsconditie heeft, wordt deze direct als betaald geboekt in het opgegeven dagboek. De vaste tegenrekening van dit dagboek geeft aan welk saldo er bij de payment provider openstaat. Zodra je in iMUIS Online de bankdagafschriften inleest, dient bij de ontvangst van de betalingen het saldo op de tegenrekening te worden tegengeboekt (tip: maak hiervoor een herkenningscode in iMUIS Online Bankieren aan). Als je gebruik maakt van meerdere magazijnen, dan kun je in een ordersoort het magazijn opgeven dat als voorkeursmagazijn wordt gebruikt. Tevens zal bij het exporteren van de artikelinformatie de voorraad van dit magazijn worden geëxporteerd.

Debiteuren
Nadat er een bestelling in je Magento webshop is geplaatst wordt deze in iMUIS Online verwerkt. Hierbij wordt meteen een debiteur aangemaakt.  Bij het importeren van bestellingen als verkooporder zal de verkoper aan de nieuwe debiteur of order worden gekoppeld. Als een debiteur reeds bestaat en er is al een verkoper gekoppeld dan wordt deze alleen voor de verkooporder gebruikt.

Voorraad
Via de Combidesk koppeling kun je voorraad aantallen uit iMUIS Online in de webshop activeren.

Artikelen en artikelgroepen
De omschrijving (OMSCHR) van de artikelgroep in iMUIS Online wordt de categorie binnen een Magento webshop.

Per artikel kun je de volgende onderdelen vastleggen en aan een artikelgroep koppelen:

 • nummer;
 • prijs;
 • omschrijving;
 • btw soort (geen, verlegd, laag of hoog btw-tarief);
 • voorraadregistratie;
 • artikelafbeelding.

In een artikelgroep kun je grootboekrekeningen koppelen. Op het moment dat de order als factuur in iMUIS Online is verwerkt wordt er automatisch een verkoopjournaalpost geboekt.

Toelichting artikel synchronisatie

Veld Magento 2Veld iMUIS Online
Product nameOmschrijving
SKUArtikelnummer
ColorVrij veld 10
Article NumberArtikel
EANEAN nummer
LenghtLengte
WithBreedte
HeightHoogte
MaterialVrij veld 9
PriceVerkoopprijs (excl. Of inclusief / instelling Combidesk)
WeightGewicht

Advanced inventory
Magento2 Voorraad & Aantal velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden.

Veld Magento 2Veld iMUIS Online
QuantityVrij voor verkoop
Minimum Qty Allowed in Shopping CartVoorstel verkoopaantal
Enable Qty incrementsMoet op YES staan in Magento2
Qty incrementsVoorstel verkoopaantal

Content
Magento2 content velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden

Veld Magento2Veld iMUIS Online
DescriptionMoet leeg blijven in Magento
Short description

Omschrijving + Externe opmerking

Images and video
Magento2 image velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden.

Het activeren van de koppeling

De koppeling voor Magento 2 is ontwikkeld door Combidesk. Daarom adviseren wij je bij vragen contact met hen op te nemen. 

Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.