Is er een maximum in het aantal API Calls?

Met iMUIS Online Cloudswitch API kunnen onze klanten iMUIS Online uitbreiden door vele applicaties te integreren.  Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat onze klanten kunnen rekenen op een excellente continuïteit van de systemen en goede betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data.  Ondanks de grote stijging in het aantal “requests” hanteren wij op dit moment geen maximum in het aantal API calls. Wij verwachten van alle developers dat integraties zodanig worden ontwikkelt dat het aantal API-calls zo minimaal mogelijk worden aangeroepen.

1. Zorg ervoor dat je het aantal calls zo veel mogelijk beperkt. Voor gegevens niet niet vaak wijzigen kan je API-antwoorden in de cache opslaan. Het voordeel hiervan is dat de data-overdracht (API-latency), het bandbreedteverbruik en de werklast van de webservices sterk worden verminderd.

2. Hou rekening met het maximum aantal API calls. “Oftewel liever 10 calls met kleine aantallen dan 1 call met te veel data”.

3. Realiseer je of het nodig is om alle data op te halen of alleen gewijzigde gegevens?

4. Log alle API-aanroepen die je met maakt naar de iMUIS Online Cloudswitch API.

5. Valideer het foutproces. Als de API een foutmelding retourneert, dan moet het verzoek opnieuw worden opgevraagd. Hou er rekening hoe vaak de API het verzoek opnieuw mag proberen. Een logboek in je software verschaft je hierin inzicht.

6. Valideer transacties op basis van logboekresultaten.

Gerelateerde Artikelen