Inloggen administratie SoapUI

Inloggen in de administratie is uiteraard de eerste stap. Tenslotte moet er een verbinding worden gemaakt met de administratie van de klant (iMUIS Online gebruiker). Voor het inloggen is zowel de Partnerkey als de Omgevingscode nodig.

STAP 1
Klik op de +Login. Via de rechtermuistoets bij Request 1 kies je voor Show Request Editor.

STAP 2
Vul bij de Login de Partnerkey in. Een Partnerkey is een sleutel welke door KING Software wordt uitgegeven. De unieke partnerkey identificeert de software developer.  Voor het ontwikkelen en testen van een koppeling is een speciale partnerkey: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz beschikbaar. Is je app (koppeling) klaar voor gebruik? Vraag dan via onze website een unieke partnerkey via aan. Na controle en goedkeuring van KING Software ontvang je van ons een eigen unieke partnerkey.

STAP 3
Vul bij Login de Omgevingscode in. Een omgevingscode is een unieke sleutel die in combinatie met de partnerkey de toegang tot de administratie regelt. Deze code wordt door de eigenaar/beheerder van de administratie aangemaakt via een speciaal programma vanuit iMUIS Online. Een stappenplan voor je klant word toegezonden bij het aanvragen van een partnerkey. Tijdens de ontwikkeling en het testen van de koppeling is een speciale omgevingscode: 00000 beschikbaar. Houd bij het ontwikkelen dus rekening met het feit dat er per gekoppelde administratie een andere omgevingscode moet kunnen worden gekoppeld. En dat er in de live situatie een andere partnerkey dan abcdefghijklmnopqrstuvwxyz zal worden gebruikt. In de testfase kun je gebruik maken van administratie 2000. Deze administratie is open en toegankelijk voor alle developers. Gebruik daarom in het kader van de Wet AVG nooit persoonlijke data!

STAP 4
Voer de functie uit door op het groene driehoekje linksboven in het scherm te klikken.  In het rechterscherm is het resultaat van de functie zichtbaar.

Gerelateerde Artikelen