Stappenplan partner worden

Wil jij meer waarde toevoegen aan ons product en meer klanten bereiken met jouw software of app? Koppel dan aan onze iMUIS Online Cloudswitch (API)! De open API is voor elke omgeving van iMUIS Online te gebruiken. Onze Cloudswitch bieden wij aan via een .NET SOAP webservice-koppeling. Daarnaast is het ook mogelijk om via een HTTP-API RPC call een verbinding te maken waarbij de input en output variabelen als XML worden verstuurd en ontvangen. Om (een) MUIS App(s) te ontwikkelen dien je de onderstaande stappen te volgen:

STAP 1 REGISTREREN
Om partner te worden bij MUIS Software zal je je eerst moeten registreren. In het registratieformulier geef je aan of je een MUIS App of een maatwerkkoppeling wenst te ontwikkelen. Elke partner-aanvraag zal door ons worden beoordeeld, waarbij wij kijken naar de meerwaarde voor onze klanten en de gewenste integratie. Belangrijk is daarom je aanvraag zo compleet mogelijk in te vullen!
a. Registreer je als iMUIS Online Partner. 
b. Je ontvangt per email (standaard) of per SMS inloggegevens.

STAP 2 DEVELOP
Zodra wij jouw partnerregistratie hebben ontvangen nemen wij je aanvraag in behandeling. Na goedkeuring ontvang je per e-mail de inloggegevens voor een iMUIS Online Cloudswitch (API) test-account. Wij geven je toegang tot een specifieke test-administratie (nummer 2000) in combinatie met een tijdelijke partnerkey en omgevingscode.
a. Ga naar www.muis.nl/inloggen en klik op de button [Inloggen demo].
b. Login (NL/EN).
c. Links onderin je scherm zie je dat je toegang hebt tot onze development administratienummer 2000.
d. Met behulp van onze development voorbeelden, technische documentatie, instructievideo’s kan je direct aan de slag.

In de ontwikkelingsfase van de app kun je gebruik maken van de volgende gegevens:
 1. Partnerkey: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
2. Omgevingscode: 00000 

Administratie 2000 is open en toegankelijk voor alle developers. Gebruik daarom in het kader van de Wet AVG geen persoonlijke data!

STAP 3 CONTROLEREN
Is de MUIS App of het maatwerk (bijna) klaar voor gebruik? Wij plannen dan een online controle afspraak met je in. Hierin gaan wij na of de MUIS App voldoet aan al onze wensen.  Indien het maatwerk betreft voor een eigen onderneming of klant dan is de partner samen met de iMUIS Online gebruiker verantwoordelijk voor de controle.
1. Werkt de MUIS App naar onze wensen?
2. Is de partnerovereenkomst ondertekend?
3. Is de unieke partnerkey verstrekt?
Na ontvangst van de getekende partnervoorwaarden kun je o.v.v. je debiteurennummer een partnerkey aanvragen.
4. Is alle marketing informatie aangeleverd? (alleen voor MUIS Apps).
– Beschrijving “Hoe werkt de koppeling” en “welke data worden uitgewisseld”.
– Beschrijving over je bedrijf & software applicatie.
– Bedrijfslogo.

In overleg kan de partnerkey eerder worden verstrekt. De MUIS App wordt dan alleen als bèta koppeling (in ontwikkeling) gepubliceerd in iMUIS Online.

* Indien het maatwerk betreft voor een eigen onderneming of klant dan is de partner samen met de iMUIS Online gebruiker verantwoordelijk voor de controle.

STAP 4 PUBLICEREN

Voordat de MUIS App wordt gepubliceerd in onze MUIS Apps Store plannen wij bij ons op kantoor in Heemskerk of online een demo met je in! Is de demo geslaagd dan zullen wij jouw koppeling publiceren en is de MUIS App voor elke iMUIS Online gebruiker zichtbaar. De aanroep is alleen toegestaan vanaf vooraf gecommuniceerde ip‐adressen. Bij de PartnerKey wordt bijgehouden vanaf welke ip‐adressen webservice‐calls vandaan kunnen komen.

STAP 5 VERBINDEN
Met een druk de knop kunnen klanten de administratie koppelen aan jouw softwareapplicatie of app!
1. Adviseer je klant om een abonnement af te sluiten op de module Cloudswitch (€10,- per maand).
2. Laat je klant inloggen in iMUIS Online en start het programma MUIS Apps (rechts bovenin het scherm).
3. Zoek de MUIS App op. Je ziet een logo en informatie over de app.
4. Klik met je linkermuisknop.
5. Laat je klant klikken op de button [Activeer deze app].
6. Er wordt door iMUIS Online een omgevingscode gegenereerd. De omgevingscode maakt deel uit van de authenticatie-procedure. De iMUIS Online gebruiker kan de omgevingscode kopiëren naar het klembord of naar je e-mailen.

Bij de ontwikkeling van de koppeling dien je rekening te houden met het feit dat er per gekoppelde administratie een andere omgevingscode gekoppeld moet kunnen worden. Je kunt klanten de keuze geven om de omgevingscode handmatig door te geven of een voorziening treffen in de eigen applicatie. Ook zal er in de live situatie een andere partnerkey dan abcdefghijklmnopqrstuvwxyz zal worden gebruikt.

Gerelateerde Artikelen