Stappenplan partner worden

Wil jij meer waarde toevoegen aan ons product en meer klanten bereiken met jouw software of app? Koppel dan aan onze iMUIS Online Cloudswitch (API)!

De open API is voor elke omgeving van iMUIS Online te gebruiken. Onze Cloudswitch bieden wij aan via een .NET SOAP webservice-koppeling. Daarnaast is het ook mogelijk om via een HTTP-API RPC call een verbinding te maken waarbij de input en output variabelen als XML worden verstuurd en ontvangen. Om (een) MUIS App(s) te ontwikkelen dien je de onderstaande stappen te volgen:

STAP 1 REGISTREREN
Om partner te worden bij KING Software zal je je eerst moeten registreren. In het registratieformulier geef je aan of je een MUIS App of een private koppeling (zelf ontwikkelen / of als maatwerk aan externe partij uitbesteed) wenst te ontwikkelen. Elke partner-aanvraag zal door ons worden beoordeeld, waarbij wij kijken naar de meerwaarde voor onze klanten en de gewenste integratie. Belangrijk is daarom je aanvraag zo compleet mogelijk in te vullen!
Klik hier om je te registreren als iMUIS Online Partner.

Zodra wij jouw partnerregistratie hebben ontvangen nemen wij je aanvraag in behandeling en zullen wij telefonisch contact met jou opnemen.

Tijdens dit gesprek zullen wij het volgende met je bespreken:
–  Bevestiging van je partner-aanvraag.
–  Uitleg procedure om partner te worden.
–  De partnerovereenkomst & samenwerking.
– Toelichting iMUIS Online Cloudswitch (API).
– Toegang tot iMUIS Online Cloudswitch (API) test-account.

STAP 2 PARTNEROVEREENKOMST
Na goedkeuring van je partneraanvraag ontvang je per email onze partnerovereenkomst. Deze kun je getekend retour sturen naar partners@muis.nl. Je ontvangt een getekend exemplaar per email retour inclusief uitleg hoe je o.v.v. je debiteurennummer een eigen unieke partnerkey kunt aanvragen.

STAP 3 DEVELOP
Na goedkeuring van je aanvraag ontvang je ook per e-mail de inloggegevens voor een iMUIS Online Cloudswitch (API) test-account. Wij geven je toegang tot een specifieke test-administratie (nummer 2000) in combinatie met een tijdelijke partnerkey en omgevingscode.
a. Ga naar www.muis.nl/inloggen en klik op de button [Inloggen demo].
b. Login (NL/EN).
c. Links onderin je scherm zie je dat je toegang hebt tot onze development administratienummer 2000.
d. Met behulp van onze development voorbeelden, technische documentatie, instructievideo’s kan je direct aan de slag.

In de ontwikkelingsfase van de app kun je gebruik maken van de volgende gegevens:
 1. Partnerkey: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
2. Omgevingscode: 00000 

Administratie 2000 is open en toegankelijk voor alle developers. Gebruik daarom in het kader van de Wet AVG geen persoonlijke data!

* Een private iMUIS Online test-omgeving (eigen administratie) kunnen wij in overleg aanmaken na ondertekening van de partnerovereenkomst en het aanmaken van een private partnerkey.

STAP 4 CONTROLEREN & PUBLICEREN
Is de MUIS App of het maatwerk (bijna) klaar voor gebruik neem dan contact met ons op door een afspraak in te plannen door te bellen naar: +31(0)251-241641 (optie 2). Tijdens dit gesprek lopen wij met je na of de MUIS App (koppeling) voldoet aan al onze wensen.

1. Werkt de MUIS App naar onze wensen?
2. Is de partnerovereenkomst ondertekend (stap 2)?
3. Is de unieke partnerkey verstrekt (stap 2)?
4. Is alle marketing informatie aangeleverd? (alleen voor MUIS Apps).
– Beschrijving “Hoe werkt de koppeling” en “welke data worden uitgewisseld”.
– Beschrijving over je bedrijf & software applicatie.
– Bedrijfslogo.
Klik hier voor een voorbeeldtekst t.b.v. onze MUIS Apps Store.
Klik hier voor een voorbeeldweergave op muis.nl.

Indien het maatwerk betreft voor een eigen onderneming of klant dan is de partner samen met de iMUIS Online gebruiker verantwoordelijk voor de controle.

In overleg wordt de koppeling gepubliceerd in onze MUIS Apps Store. Voor vragen hierover neemt u contact op met onze partnermanager Marinka Geijsen-Heijnis (partners@muis.nl). Als jouw koppeling wordt gepubliceerd is de MUIS App voor elke iMUIS Online gebruiker zichtbaar. De aanroep is alleen toegestaan vanaf vooraf gecommuniceerde ip‐adressen. Bij de PartnerKey wordt bijgehouden vanaf welke ip‐adressen webservice‐calls vandaan kunnen komen.

STAP 5 ACTIVEREN 
De klant kan met een druk de knop de koppeling vanuit de MUIS Apps Store per administratie activeren.
1. Klant logt in iMUIS Online in en opent de MUIS Apps Store (rechts bovenin het menu).
2. Zoek de MUIS App op. Je ziet een logo en informatie over de app inclusief vermelding van het abonnement.
3. Klik met je linkermuisknop.
4. Laat je klant klikken op de button [Activeer deze app].
5. Er wordt door iMUIS Online een omgevingscode gegenereerd. De omgevingscode maakt deel uit van de authenticatie-procedure. De iMUIS Online gebruiker kan de omgevingscode kopiëren naar het klembord of naar je e-mailen.

Bij de ontwikkeling van de koppeling dien je rekening te houden met het feit dat er per gekoppelde administratie een andere omgevingscode gekoppeld moet kunnen worden. Je kunt klanten de keuze geven om de omgevingscode handmatig door te geven of een voorziening treffen in de eigen applicatie. Ook zal er in de live situatie een andere partnerkey dan abcdefghijklmnopqrstuvwxyz zal worden gebruikt.

Gerelateerde Artikelen