Voorbeeld: automatisch verkooporders aanmaken en factureren vanuit iMUIS Online incl. betaallink.

In dit voorbeeld leggen wij je graag uit op welke wijze je automatisch vanuit je webapplicatie een verkooporder kunt aanmaken welke de klant vanuit iMUIS Online factureert. Belangrijk om te weten is dat je in iMUIS Online kan koppelen met Buckaroo,Mollie, Pay.nl en Sisow.  Op het moment dat de factuur per e-mail wordt verzonden kan de klant direct afrekenen in de beveiligde betaalomgeving van een Paymentprovider. De boekhouding wordt automatisch bijgewerkt zodra de factuur via de betaallink wordt betaald!

VOORBEELD
Bianca de Vries bestelt bij het Fietsparadijs een mountainbike (artikel) ter waarde van €1499 excl. BTW. Het Fietsparadijs voert deze bestellingen tot op heden handmatig in het verkooporder programma van iMUIS Online in. Zij heeft aan haar webshop ontwikkelaar gevraagd om dit proces te automatiseren. Wenselijk is om automatisch een verkooporder aan te maken in iMUIS Online en de factuur ook vanuit iMUIS Online te versturen.

UITWERKING
In deze casus lees je dat de klant een bestelling plaatst in de webshop maar deze niet direct betaalt. Er zal automatisch een verkooporder aangemaakt moeten worden welke vanuit iMUIS Online gefactureerd wordt.

Via de onderstaande stappen leggen wij uit op welke wijze deze bestellingen financieel verwerkt worden in iMUIS Online.

Stap 1
Om automatisch verkooporders aan te maken zal het Fietsparadijs in haar iMUIS Online administratie de volgende zaken moeten inrichten:
a. Maak betalingsconditie weborder  (vrij benaming) aan en koppel de betalingscode rekening.
b. Maak een ordersoort aan met als voorkeursbetalingsconditie weborder.
c. Controleer in de tabel Basis verkoop of het dagboek Verkoop is gekoppeld. Het is mogelijk om alle bestellingen die via de webshop worden verwerkt in een apart dagboek te plaatsen. Indien dit wenselijk is dan dien je bij de debiteur het verkoopdagboek te koppelen (bijv. verkoop weborders).

Stap 2
Via de functie createverkooporder kan er automatisch een verkooporder wordt aangemaakt met de ordersoort weborder.

Stap 3
Indien er een bestelling is geplaatst via de webapplicatie zal het Fietsparadijs in iMUIS Online een selectie maken op alle verkooporders met de ordersoort weborder.  Deze verkooporders stuurt het Fietsparadijs per e-mail waarin de klant via een betaallink direct kan afrekenen inde beveiligde betaalomgeving van de Paymentprovider.

Stap 4
Alle bestellingen die gefactureerd worden, zullen in het dagboek Verkoop worden geboekt en zie je terug in het boekingsprogramma. Dit noemen wij de openstaande (verkoop)posten. Indien een ander default dagboek is vastgelegd bij de debiteur dan zien wij in dat dagboek de verkoopjournaalposten.

Stap 5
De boekhouding wordt automatisch bijgewerkt zodra de factuur via de betaallink wordt betaald! Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde Artikelen