Over Payt

Payt is het grootste debiteurenbeheerplatform van Nederland. Zij gaan de uitdaging aan om het debiteurenbeheer van je organisatie persoonlijker, efficiënter en effectiever te maken. Dat doet zij door het debiteurenproces te automatiseren, zonder daarbij het belang van persoonlijk contact tussen klant en debiteur uit het oog te verliezen. Payt bewijst dat facturen betaald krijgen makkelijker, effectiever en sneller kan.

Start een automatisch incassotraject

Wanneer je klant de openstaande factuur niet betaalt, kun je ervoor kiezen om een incassobureau of deurwaarder in te schakelen. Ook kun je gebruik maken van het automatische incassotraject via de software van Payt. Met Payt start je het incassotraject zonder tussenkomst van een incassobureau. Op het moment dat je klant na herhaaldelijke herinneringen de vordering niet heeft voldaan, loopt het facturatieproces over in een geautomatiseerd incassotraject. Je behoudt het rechtstreekse contact met de klant in plaats van via een tussenpersoon. Tijdens het automatische traject wijst Payt jouw klanten op verschillende manieren op de openstaande vordering. Hiermee bouw je een dossier op dat voldoet aan de Wet op Incassokosten (WIK). Dit dossier kan ook automatisch worden overlegd aan derden, zoals een deurwaarder.

Het incassotraject via Payt bespaart je als ondernemer veel tijd en ergernissen, maar bovenal voorkom je dat de klantrelatie wordt verstoord. Bij Payt betaal je een vast, laag bedrag per incassotraject. Eventuele wettelijke incassokosten die je je klant mag opleggen, worden op jouw rekening betaald. Of je kunt je klant deze kosten kwijtschelden in het kader van de relatie.

Hoe werkt de koppeling?

Automatiseer met Payt je debiteurenbeheer 

De software van Payt automatiseert je debiteurenbeheer, waardoor je betalingen sneller binnen hebt en er veel minder tijd aan kwijt bent. De koppeling van Payt aan je iMUIS Online administratie(s) zorgt ervoor dat je debiteurenbeheer zoveel mogelijk automatisch verloopt. Maak je een factuur in je iMUIS Online administratie, dan haalt Payt deze automatisch op. Payt verstuurt vervolgens de factuur per e-mail of post naar je klanten. Door de koppeling weet de software van Payt direct of je klant de factuur binnen de gestelde betalingstermijn heeft betaald of niet. Heeft de klant dat niet gedaan? Dan zorgt Payt dat er automatisch een herinneringstraject start. Het traject richt je zelf in en met één druk op de knop kun je het pauzeren of stopzetten. Zo houd je de regie over je eigen debiteurenbeheer.
 
Facturen en herinneringen versturen via Payt

Payt biedt een klantenportaal waar jouw klant inzicht in alle openstaande facturen heeft, facturen direct kan betalen en vragen kan stellen.De facturen die je in iMUIS Online maakt, kun je vanuit Payt verzenden (in pdf, UBL en XML) en vanuit jouw naam en e-mailadres, voorzien van je eigen logo en bedrijfsgegevens. Payt is direct aangesloten op het SimplerInvoicing netwerk.

In iMUIS Online dien je minimaal te beschikken over de module: 

Het activeren van de koppeling

De koppeling is ontwikkeld door Payt. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Payt. Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met Payt.
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Payt en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Activeer deze app.
Stap 5. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Payt in.
Stap 7. De koppeling is geactiveerd.