Over Simple Simon, de slimme werkbon app 

Versimpel je werkproces met de werkbon app van Simple-Simon. Digitaliseer je werkbonnen en neem afscheid van de papieren rompslomp. Hiermee bespaar je op tijd, kosten en verhoog je kwaliteit! Dit kan heel eenvoudig via de desktop en je favoriete smartphone of tablet.

Simple-Simon bestaat uit een kantoormodule en een app. De kantoormodule wordt door de medewerkers op kantoor gebruikt om de werkbonnen in te plannen bij de collega’s in de buitendienst. De buitendienstmedewerkers gebruikt de app om met de werkbonnen te werken.

De slimme werkbon app is geschikt voor o.a. installateurs, loodgieters, bouwbedrijven, schoonmaakbedrijven, ICT, beveiligingsbedrijven, transport & logistiek, hoveniers etc. en kent goede beoordelingen.

Verhoog je kwaliteit met Simple-Simon

Versnel het proces

De werkbonnen kunnen voor buitendienstmedewerkers worden ingepland in een handig weekschema. De status van een werkorder wordt met verschillende kleuren aangeven. Je kunt gebruikte artikelen registeren, foto’s nemen, checklists invullen en de handtekening van de klant vragen. Daarbij kun je zowel online als offline werken en inzicht verkrijgen in de reistijd, het aantal gewerkte uren, de pauzes en de klantinformatie.

Maak minder fouten

Geen vergeten werkbonnen of gemiste afspraken meer. Geen gemiste omzet door vergeten, verloren of slecht gevulde werkorders. Snelle en foutloze communicatie tussen het kantoor en de buitendienst zorgt voor een correcte factuur.

Communiceer sneller

Omdat de medewerkers gebruik maken van de Simon-app die in real-time synchroniseert, worden alle gegevens direct naar de kantoormodule gestuurd. Op deze manier kunnen kantoormedewerkers de status van de werkorder inzien en hierop reageren indien nodig. Heen en weer bellen is verleden tijd!

Het gebruik van de koppeling resulteert in de volgende voordelen:

  • Factureer sneller en maak minder fouten;
  • Simon haalt al je klanten, artikelgroepen, artikelen, verkoop-orders uit iMUIS Online en deze zijn direct beschikbaar in Simon;
  • Je werkbon handel je af in Simple Simon, de gearchiveerde werkbonnen worden automatisch terug gestuurd als verkooporder;
  • 5 minuten later nadat jouw werkbon gereed is kan de factuur al verstuurd worden naar de klant;
  • Eenvoudig zelf te regelen, binnen 5 minuten is je koppeling gereed;
  • Je kunt de koppeling volledig geïntegreerd testen met behulp van een test account;
  • De koppeling is in te regelen via jouw Simon omgeving bij ‘integraties’;
  • De integratie is volledig naar eigen wens te personaliseren.

Hoe werkt de koppeling

Via de kantoormodule van Simple-Simon is de koppeling met iMUIS Online heel eenvoudig in te regelen. Binnen een paar klikken is de koppeling gereed. Lees meer over de koppeling.

Vervolgens werkt de data synchronisatie tussen Simon en iMUIS Online op twee manieren:

  1. De werkbon maak je aan in Simons kantoorprogramma of met de Simon App. Zodra de werkbon gereed wordt gemeld en gearchiveerd, dan wordt de werkbon binnen enkele minuten doorgestuurd naar iMUIS Online. Van deze werkbon wordt automatisch een verkooporder aangemaakt in iMUIS Online. De verkooporder is dan gereed voor facturatie.
  2. In iMUIS Online kan je een offerte/verkooporder aanmaken die je vervolgens kan ophalen met Simple-Simon. De offerte/verkooporder wordt dan binnen Simple-Simon een werkbon. Zodra de werkbon gereed wordt gemeld en gearchiveerd, wordt de werkbon binnen enkele minuten doorgestuurd naar iMUIS Online. De offerte is dan gereed voor facturatie.

Bij een koppeling tussen Simple-Simon en iMUIS Online, is iMUIS Online leidend als het gaat om debiteuren en artikelen. Debiteuren in iMUIS Online zijn beschikbaar als “klant” in Simon. Materialen in iMUIS Online zijn beschikbaar als te “verbruiken artikelen” op de werkbonnen.

De werkbon maak je aan in Simons kantoorprogramma of met de Simon App. Van deze werkbon wordt automatisch een verkooporder gemaakt in iMUIS Online. Het verkoopordernummer uit iMUIS Online wordt door Simon overgenomen als werkbonnummer; eenvoudiger kan niet. Het inplannen van de werkbon doe je met Simons grafisch planbord. Je wijst de werkbon toe aan de juiste collega en hij heeft de werkbon direct beschikbaar in de Simon App.

Bij het inregelen van een koppeling tussen Simple-Simon en MUIS Software zijn er diverse mogelijkheden. Om er voor te zorgen dat de kopppeling goed verloopt zijn er een aantal punten binnen iMUIS Online die nauw geregeld moeten zijn. Hieronder wordt beschreven wat er mogelijk is bij zowel de terugkoppeling van iMUIS naar Simon, als andersom.

De volgende gegevens dien je door te geven aan Simple Simon:
1. De omgevingscode deze wordt gegenereerd na het activeren van de koppeling; 
2. Om een werkbon als verkooporder aan te maken die je in iMUIS Online een ordersoort, artikelgroep, artikel aan te maken. 

Ordersoort: Bijvoorbeeld “Simple Simon”. In de ordersoort worden de volgende punten gekoppeld: Leveringsconditie, Verkoper, Verzendwijze en Opdrachtwijze.
Artikelgroep: Hier koppel je de omzet grootboekrekeningen aan – bijvoorbeeld grootboekrekening 8000 omzet.
Artikelen: Maak minimaal 1 artikel aan om een verkooporder op basis van de werkbon aan te kunnen maken. Daarnaast dien je een artikel reistijd en een artikel werkuren aan te maken (artikel moet deelbaar zijn). In iMUIS Online kun je via de menu-optie Verkoop -> Introductie Verkooporders deze instellingen eenvoudig vastleggen.

In iMUIS Online dien je minimaal te beschikken over de module:

Daarbij heb je een Simple-Simon licentie nodig.

Het activeren van de koppeling

De koppeling is ontwikkeld door Simple Simon. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Simple Simon  Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Zie je de voordelen van de slimme werkbon app en wil je alle mogelijkheden ten volle benutten? Dan snap jij dat productiever, efficiënter en slimmer werken begint bij een goede digitale basis. We ontzorgen je hierbij graag met behulp van support op locatie. Tijdens een support richten we het programma volledig in en trainen we jullie in het gebruik van Simple-Simon. Om dit te realiseren hebben wij diverse support pakketten samengesteld, waarbij je kunt kiezen uit een halve of een hele dag support bij jou op locatie! Wij zorgen er samen met jullie voor dat je geen tijd verliest met uitzoekwerk, maar direct alle mogelijkheden kunt benutten om je bedrijfsvoering verder te professionaliseren. 

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met simple-simon.net
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Simple Simon en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Activeer deze app.
Stap 5. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Simple Simon in.
Stap 7. De koppeling is geactiveerd.