Over Simplicate

Of je nu een creatief bureau hebt, werkt bij een accountantskantoor of een consultancy bedrijf. Om ook morgen weer succesvol te zijn, wil je dat alle stappen die je voor klanten zet naadloos op elkaar aansluiten. Je wilt tijdig kunnen inspelen op veranderingen met een actueel inzicht op je bedrijfsvoering. 

Simplicate maakt gebruiksvriendelijke business software waarmee je je kernactiviteiten integraal beheert en stroomlijnt, van CRM en projectmanagement tot en met facturatie. Eenvoudig te implementeren en te koppelen aan andere tools. Hiermee maakt Simplicate jouw werk makkelijker. Zodat jij je kan concentreren op de dingen waar je goed in bent.     

Hoe werkt de koppeling?

Combidesk biedt je de mogelijkheid om automatisch een koppeling te maken tussen Simplicate CRM en iMUIS Online. In Simplicate kun je onder meer facturen maken en versturen. Met de koppeling worden deze facturen en relaties automatisch bijgewerkt in je boekhouding. Als de betalingen binnen zijn, worden deze door iMUIS Online teruggekoppeld naar Simplicate. Je ziet dus in zowel je boekhoud- als CRM-pakket of de factuur is betaald.

  • Deze integratie is volledig automatisch. De synchronisatie vindt ieder kwartier plaats, waardoor je boekhouding nagenoeg realtime is bijgewerkt. Accountants hebben dan ook een actueel beeld van hun klant.
  • Er kan een eenmalige export worden uitgevoerd om bestaande Simplicate facturen naar iMUIS Online te synchroniseren. Dit kan vanaf het begin van deze maand, dit boekjaar of vanaf het begin van een kwartaal.
  • Simplicate contacten en bedrijven worden automatisch gesynchroniseerd als contact in iMUIS Online.
  • Btw-tarieven zijn gekoppeld aan de btw-tarieven in iMUIS Online.
  • Grootboekrekeningen worden als omzetgroepen van Simplicate naar iMUIS Online meegegeven. Hiervoor dient de naamgeving van de omzet groep te beginnen met de omzetrekening, gevolgd door een spatie (bijv. 8010 Omzet webshop). De grootboekrekeningen dienen ook in iMUIS Online beschikbaar te zijn.
  • Betaalstatussen: wanneer een boeking in iMUIS Online is betaald, krijgt de bijbehorende factuur in Simplicate (na een kwartier) de status ‘Betaald’. In combinatie met de bestaande bankkoppelingen in iMUIS Online krijg je een volledig gesloten en geautomatiseerde facturatie.

De koppeling met Simplicate (via Combidesk) is via de MUIS Apps Store in iMUIS Online te activeren.

  •  €20,- per maand per administratie..  

Het activeren van de koppeling

De koppeling met Simplicate is ontwikkeld door Combidesk. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Combidesk. Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met Simplicate.
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Simplicate en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Mijn abonnement uitbreiden.
Stap 5. Genereer uit MUIS Online een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Simplicate in.
Stap 7. De koppeling is geactiveerd