Over Woocommerce

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress en eenvoudig te koppelen met iMUIS Online! Met deze koppeling ontwikkelt door Webwinkelfacturen.nl is het mogelijk om bestellingen vanuit je webwinkel automatisch door te zetten naar je iMUIS Online administratie. Deze bestellingen hoeven dus niet meer handmatig in je boekhoudpakket ingevoerd te worden. Je kunt zelf instellen op welk moment de bestellingen worden verwerkt in iMUIS Online. Nadat de koppeling geïnstalleerd is, worden bestellingen ieder uur vanuit de WooCommerce webwinkel opgehaald.

 

Hoe werkt de koppeling?

De koppeling zorgt dat voor bestellingen in WooCommerce automatisch een bestelling of een verkooptransactie gegenereerd wordt in iMUIS Online. Omdat de bestellingen direct in het boekhoudsysteem van de webwinkelier komen bespaart de webwinkelier tijd op de financiële administratie. De koppeling werkt vanaf WooCommerce 3.x. Heb je een oudere versie van WooCommerce dan kun je de koppeling leggen met een plug-in. 

De koppeling is een batch-koppeling. Ieder uur worden bestellingen uit de WooCommerce webwinkel opgehaald en indien nodig doorgezet. Indien je de optie “Webhooks” hieronder kiest worden bestelling waar mogelijk direct doorgezet.

De koppeling van WooCommerce naar je iMUIS Online administratie zorgt ervoor dat bestellingen uit WooCommerce met een bepaalde (in te stellen) status automatisch als verkoopboeking (journaalpost) of als verkooporder (bestelling) worden aangemaakt.  Deze transacties hoeven dus niet meer handmatig ingevoerd te worden. Wanneer de transactie aangemaakt wordt kun je instellen in het instellingenscherm.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de uitgebreide handleiding op de website van webwinkelfacturen.nl.  

In iMUIS Online dien je minimaal te beschikken over de module:

Indien je bestellingen vanuit je webshop als verkooporder wenst bij te werken dan is module iMUIS Online Verkoop benodigd.

Het activeren van de koppeling

De koppeling is ontwikkeld door Webwinkelfacturen.nl. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Webwinkelfacturen.nl  Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Het activeren van de koppeling is alleen mogelijk indien je een abonnement hebt afgesloten op de module iMUIS Online Cloudswitch. In het programma Mijn Gegevens/Abonnement kun je controleren of deze module geactiveerd is (via menu-optie Beheer).

Via de onderstaande stappen kun je de koppeling activeren.

Stap 1. Login in iMUIS Online en open de administratie welke je wilt koppelen met Woocommerce.
Stap 2. Start het programma MUIS Apps.
Stap 3. Zoek de app Woocommerce en klik in het kader.
Stap 4. Klik op de groene button Activeer deze app.
Stap 5. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
Stap 6. Kopieer deze omgevingscode en vul deze in het programma Woocommerce in (zie handleiding).
Stap 7. De koppeling is geactiveerd.